Harrys » Specials » Disneyland californie
Harrys: Informatie van A tot Z

Disneyland, alle attracties en themagebieden op een rijtje!

Disneyland is een pretpark in Amerika en tevens het allereerste Disney-park ooit gebouwd. Daardoor zijn er ook heel wat Disney-attracties die hier voor het eerst het levenslicht zagen. Attracties die legendarisch in de andere parken werden zoals Big Thunder Mountain, Space Mountain en Pirates of the Caribbean,... ze zijn er allemaal. Disneyland is één van de populairste pretparken in de Amerikaanse staat Californië, tijd voor een overzicht van de attracties en themagebieden.
In dit artikel:

Het eerste Disneyland in cijfers

Disneyland Park, in de volksmond bekend als Disneyland, is het eerste van twee pretparken die deel uitmaken van het Disneyland Resort in Anaheim, een stadje in de Amerikaanse staat Californië. Het park opende op 17 juli 1955, is zo'n 65 hectaren groot en het enige park dat onder de supervisie van Walt Disney zelve gebouwd werd. Disneyland is een park dat zich heeft weten te nestelen in de harten van de Amerikaanse bevolking, sinds zijn opening mocht het park dan ook al zo'n 600 miljoen bezoekers ontvangen. In 2011 ontving het park zo'n 16,14 miljoen bezoekers waardoor Disneyland het tweede meest bezochte park ter wereld is.

Kenmerken van Disneyland

Het icoon van het park is het 'Sleeping Beauty Castle', een replica van het kasteel van Doornroosje uit de film van 1959. Doorheen het park kunnen verschillende 'Hidden Mickeys' gevonden worden. Dat zijn representaties van het hoofd van Mickey Mouse, verwerkt in het decor zodat ze bijna onherkenbaar zijn. Op een verhoogde berm wordt het park omringd door de Disneyland Railroad, een stoomtreintraject dat er gekomen is dankzij de liefde van Walt Disney voor treinen. In 2001 kreeg Disneyland een zusterpark op de plaats van de oude parking van het park; Disney California Adventure Park.

De themagebieden van Disneyland

Disneyland Park bestaat in totaal uit acht gethematiseerde landen. Het park opende in 1955 met Main Street U.S.A., Adventureland, Frontierland, Fantasyland en Tomorrowland. Sindsdien werden ook andere landen toegevoegd zoals New Orleans Square in 1966, Critter Country in 1972 en Mickey's Toontown in 1993. In 1957 opende Holidayland, een recreatiegebied met onder andere een circus en een baseballveld. Het werd echter al gesloten in 1961 waardoor het soms de bijnaam krijgt als het 'verloren land van Disneyland.
Schrijf mee!